Ništa od dobrih vesti - kazna ko ode u penziju pre 65.

Nema osnova za izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, rečeno je u Ministarstvu rada.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.04.2018.

17:38

Ništa od dobrih vesti - kazna ko ode u penziju pre 65.
(Foto: Thinkstock)

Ministarstvo se oglasilo povodom pisanja medija da bi sredinom godine izmenama ovog zakona mogli biti ukinuti "penali" za odlazak u penziju pre napunjenih 65. godina života.

"Trenutno važi postojeći zakon i nema osnova za izmene, a ako bude, javnost će biti blagovremeno obaveštena", poručuju iz Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) Ljubisav Orbović izjavio je nedavno da bi "kazne" za odlazak u penziju pre 65. rođendana mogle bi biti ukinute sredinom godine, kada se, kako je rekao, očekuju izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

"Najavljeno je da će se izmenom postojećeg zakona o PIO, na kome radna grupa radi već duže vreme, prestati s trajnim kažnjavanjem penzionera", rekao je Orbović za Politiku.

Predlog S S S S-a je, kako je Orbović obrazložio, da trajno umanjenje penzija od 0,34 odsto mesečno ne važi posle 65. godine i da nakon toga penzioneri nastave da primaju punu starosnu penziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: