FAP-ovim radnicim 45 miliona RSD subvencija

Bivšim radnicima FAP-ovih zavisnih firmi i radnicima koji su bez socijalnog programa napustili fabriku podeljena su rešenja o subvencijama lokalne samouprave.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 23.03.2018.

13:08

FAP-ovim radnicim 45 miliona RSD subvencija
Foto: Thinkstock

Reč je o radnicima koji su napiustili fabriku u decembru 2015. godine, a dobili su subvencije u iznosu od 45 miliona dinara za započinjanje samostalnog biznisa.

Opština Priboj je obezbedila pomenuta sredstva, a do kraja godine se planira i otkup deonica od radnika koje su na ime šest zaostalih plata dobili 2016. godine u procesu restrukturiranja firme, navodi se na portalu opštine Priboj.

Predsednik Opštine Lazar Rvović je, predstavljajući program po kome je Opština opredelila subvencije za 130 bivših radnika koji su ispunili uslove konkursa, pozvao radnike da dobijena sredstva pametno ulože i udruže sa subvencijama Nacionalne službe za zapošljavanje i drugih donatora.

Radnici koji nisu bili obuhvaćeni prošlogodišnjim Vladinim programom otpremnina iz FAP-a, dobili su proseku od 250 do 300 hiljada dinara.

Većina radnika kaže da će se opredeliti za uzgoj malina i pokretanje samostalnih radnji, dok oni koji će za dve do tri godine moći da ostvare pravo na penziju ističu da će im ova sredstva, zajedno s prihodima sa NSZ-a, značiti sigurnu egzistenciju dok ne ispune uslove za penzionisanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: