“Zamolio bih dušebrižnike da ne daju takve procene"

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da su vremenske prilike u skladu sa dobom godine i da je rano govoriti o šteti u poljoprivredi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

11:34

“Zamolio bih dušebrižnike da ne daju takve procene
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

“Zamolio bih dušebrižnike da ne daju takve procene, još je rano govoriti, očigledno smo se razmazili a ovo su savim normalne klimatske prilike”, odgovorio je Nedimović na pitanje Prve TV da li su mraz i sneg već naneli velike štete pojedinom voću.

On je kazao da za neke rane sorte postoje rizici. “Mislim da neće biti velikih problema, ali videćemo, kad zavisite od prirode, onda možete svemu da se nadate do sredine maja”, naveo je ministar.

Koštičavo voće najviše je ugroženo hladnim talasom koji je zahvatio Srbiju, izjavio je u utorak novinarima u Čačku direktor Instituta za voćarstvo u tom gradu Milan Lukić.

Takođe, profesor na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu Zoran Keserović kaže da su mrazevi smanjili rod kajsije, trešnje, šljive, kruške i jabuke za oko 50.000 tona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: