"Ovo se u Srbiji nije dogodilo od Drugog svetskog rata"

Srpski budžet je treću godinu zaredom u suficitu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da se to nije dogodilo od Drugog svetskog rata.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

13:23

(Foto: Thinkstock)

"Stvari svakako idu na bolje. Potrebno je vreme - ne menja se život za jedan dan", dodao je.

Odgovarajući na pitanja o ekonomskoj situaciji i razgovorima sa MMF, Vučić je rekao da će, u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić, biti potpisan novi aranžman na dve ili tri godine sa tom finansijskom institucijom, što će odlučiti premijerka.

Predsednik je ponovio da je rast BDP u prvom kvartalu iznad četiri odsto, što je više od očekivanog, najavio da će penzioneri imati znatno više povećanje ove godine, ali i zaposleni u javnom sektoru, iako se vodi računa da se sve više ljudi zapošljava u privatnom sektoru.

Razgovori sa MMF su bili dobri i sadržajni, zaključio je Vučić.

Nezaposlenost u Srbiji mogla bi, uz političku i ekonomsku stabilnost, da dostigne evropski nivo, rekao je Vucičh odgovarajući na jedno novinarsko pitanje. Ukazao je da je naš najveći politički problem - pitanje Kosova i Metohije, a državni - pad nataliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: