Ministarka: Objekat na Pančićevom vrhu neće biti ozakonjen

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nelegalan objekat na Pančićevom vrhu neće biti ozakonjen.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

15:05

Ministarka: Objekat na Pančićevom vrhu neće biti ozakonjen
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

"Ministarstvo je uradilo sve u skladu sa zakonom, izdalo je rešenje, to je objekat na Pančićevom vrhu napravljen bez građevinske dozvole i neće biti ozakonjen", rekla je ministarka odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa objektom na Kopaoniku koji još nije zatvoren, uprkos rešenju Ministarstva građevinarastva.

Kaže da to što objekat još radi ne spada u deo njenog ministarstva, već je to pitanje za Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i da se nada da će oni reagovati.

"Ministarstvo građevinarstvo je početkom marta rešenje uručilo strankama objekta, sada postoji još neka zakonska procedura koja mora da prođe, jer takav objekat ne može da bude ozakonjen", objasnila je Mihajlovićeva.

Ističe da objekat neće biti ozakonjen jer se nalazi na najvišem stepenu nacionalnog parka, navodeći da se tačno zna šta sme, a šta ne sme biti građeno u nacionalnim parkovima.

Prema njenim rečima, objekat na Pančićevom vrhu nije jedini, te dodaje da se Srbija sa nelagalno izgrađenim objektima suočavala i na Tari, Kopaoniku, Zlataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: