Za pokretanje biznisa od države 250 mil RSD

Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je da je sektor mikro, malih i srednjih preduzeća kičma privrede, generator rasta i novih poslova.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.03.2018.

15:51

Za pokretanje biznisa od države 250 mil RSD
Foto: Thinkstock

Zbog toga je strateški prioritet Vlade i Ministarstva privrede podrška tom sektoru.On je u autorskom tekstu za Blic naveo da "od ideja preduzetnika, njihovog truda i preduzimljivosti zavisi i brzina rasta i razvoja Srbije".

"Preduzetnici koji ulažu u svoj biznis, donose i nove tehnologije, što dalje čini srpske proizvode atraktivnim i za izvoz", rekao je Knežević.

U današnje vreme, kako je rekao, najuspešnije su one zemlje u kojima se posao stvara, gde postoji preduzetnička ideja i okruženje koje podstiče njihov razvoj. ;

"Država daje i podsticaje u novcu, bespovratna sredstva, jeftine kredite, a i ono što je nekima možda značajnije od novca, besplatne obuke i mentoring", naveo je Knežević.

Istakao je da je Ministarstvo privrede nastavilo "tradiciju i raspisalo prve programe za 2018. u okviru kojih je, u prvom talasu, bespovratno obezbedilo 750 miliona dinara".

Dodao je da je za program, koji podržava razvojne projekte kompanija, obezbeđeno 500 miliona dinara bespovratno.

Država je, prema njegovim rečima, za početnike u poslu bespovratno obezbedila 250 miliona dinara.

"Ministarstvo privrede će sufinansirati i nabavku nove opreme, a za to je već obezbeđeno oko 560 miliona dinara koje privrednici takođe ne moraju da vrate", naveo je Knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: