Čekaju Delfi već godinu, objavili sve detalje pregovora

Opština Paraćin je obelodanila detalje pregovora sa američkom kompanijom Delfi koja je ranije najavljivala da će u tom gradu otvoriti fabriku.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

08:24

Čekaju Delfi već godinu, objavili sve detalje pregovora
Foto: B92, screenshot

Međutim, ni nakon godinu dana odgovor Delfija o investiranju nije stigao.

Predstavnici Delfija tada su zatražili od opštine da, dok traju pregovori, ne iznose u javnost detalje pregovora dok kompanija ne donese konačnu odluku. U međuvremenu je opština poslala dva dopisa zahtevajući konačan odgovor te kompanije.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je rekao da je opština ispunila sve ono što se od nje tražilo.

"Kako odgovora nema ni posle godinu dana više ne želimo da javnost ne bude obaveštena o detaljima naše ponude jer se naša dobra namera da ne izlazimo javno sa time, kako je to od nas tražio Delfi zbog svojih planova, politički zloupotrebljava a javnost je vrlo zainteresovana da sazna sve detalje šta smo to ponudili Delfiju", rekao je Paunović.

Opština je ponudu pripremala u saradnji sa stručnim konsultantom i prosledila je Delfiju 14. februara prošle godine.

Paunović je kazao da je opština ponudila da, o svom trošku, odnosno sredstvima kredita poslovne banke, sagradi halu čija bi vrednost bila 12 miliona evra, a Delfi bi je uzeo u zakup na deset godina sa mogućnošću produžetka zakupa za još pet godina.

Opština je ponudila i oko sedam hektara zemljišta i infrastrukturu vrednosti oko tri miliona evra. Pored toga Delfi bi dobio i subvenciju od desetak miliona evra od države za otvaranje novih radnih mesta.

Kompanija Delfi je prvobitno planirala da zaposli 1.500 radnika, a kasnije je tu cifru povećala na 2.400.

Paunović je kazao da je opština prihvatila da se uskladi i sa tim novim planovima, ali im je iz Delfija najavljeno da planiraju još jedno istraživanje tržišta radne snage jer nisu sigurni da u Pomoravlju ima dovoljno radnika potrebne kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: