"Kreće izgradnja autobuske, umesto buvljaka ritejl park"

Gradski menadžer Goran Vesić podsetio je da je najavljeno da će izgradnja nove autobuske stanice početi u utorak, 27. februara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.02.2018.

11:16

Foto: Thinkstock

On je dodao i da će u ponedeljak Grad početi svoj deo izgradnje - aneks autobuske stanice.

To je deo koji će se raditi ispod pristupnih saobraćajnica Mosta na Adi i to na 1.200 metara kvadratnih. Radovi će trajati pet meseci.

"Dok traje izgradnja autobuske stanice, taj objekat će služiti kao privremena stanica, a kada se završi izgradnja autobuske stanice on će služiti kao veza između autobuske i železničke stanice. Osim toga, završavamo tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju saobraćajnica Antifašističke borbe, Marka Hristića i Jurija Gagarina, kao i izgradnju još 143 parking mesta ka otvorenom tržnom centru. Dobili smo lokacijske uslove, čekamo da dobijeo građevinsku dozvolu i Direkcija će krenuti u izgradnju tog kompleksa. Autobuska stanica je rešenje koje je dobijeno na međunardonom konkursu i ona izgleda impresivno. Izbacujemo autobuse iz centra grada, što je suština izgradnje metroa, smanjićemo broj autobusa koji prolaze Bulevarom vojvode Mišića za 30 do 40 odsto, pa će se tako smanjiti i gužve", naglasio je Vesić.

Kada sve bude završeno, dodao je on, za "buvljak" će biti pronađena nova lokacija i zakupci će na vreme biti obavešteni. Naša ideja je, naveo je Vesić, da ne postoji buvljak, već da se napravi moderan ritejl park na otvorenom gde će prodavci imati mnogo bolje uslove i sve će biti mnogo pristojnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: