Sve češće misle o Srbiji kada razmatraju ekspanziju

Srbija je sve češće u fokusu investitora kada razmatraju ekspanziju svog poslovanja zbog bolje poslovne klime u zemlji, višeg kreditnog rejtinga.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

18:59

Sve češće misle o Srbiji kada razmatraju ekspanziju
Foto: Thinkstock

Razlog je i pozitivno kretanje na Duing biznis listi, saglasili su se danas učesnici panela "Pravni i poreski okvir - uticaj na projektno finansiranje".

"Svi investitori žele predvidljivost, a Srbija je sve češće u fokusu investitora kada razmatraju ekspanziju svog poslovanja", izjavila je danas viši menadžer za kapital kompanije "Ernst i Jang" Maja Šahbaz na panelu održanom u sklopu treće srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture.

Kada je pravni aspekti u pitanju, za investitore vreme je novac, jer, kako kaže, uvek moraju da znaju kada mogu da počnu gradnju, koliko će trajati i kada će projekat da zaživi.

"Neophodno je, međutim, da postoji i nedvosmislenost u poreskom smislu i transparentnost u poreskom sistemu, jer to utiče na donošenje odluka", izjavila je ona.

Poslovna klima u Srbiji je, prema oceni Radoša Popadića iz Pireus banke, trenutno jako dobra.

"Već neko vreme vlada period političke i fiskalne stabilnosti, i beleži se blagi rast BDP. Taj trend je dobar", rekao ej Popadić.

Važno je, međutim, i da investitori bude realni, odnosno njihova očekivanja, u čemu su, kako smatra, strani investitori često realniji od domaćih.

Panelisti su ukazali i da će izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji doneti značajne promene u prostornom planiranju, i da će odredbe zakona biti dobro objašnjene kako bi se izbeglo njihovo pogrešno tumačenje, pošto se ranije dešavalo da postoje sukobi planskih akata i da se ne zna kako će se primeniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: