"Železara toliko dobra, i da smo samo to uradili..."

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je smederevska Železara postigla najveći rezultat do sada, kao i da je danas najveći izvoznik, veći i od Fijata.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

09:44

(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, očekuje da će se do kraja 2018. godine naći i rešenje i partner za RTB Bor.

Vučić je sinoć istakao da su rezultati Železare toliko dobri, da bi, i da je to jedino što je ova vlast uradila - trebalo stalno pominjati. Podsetio je da bi samo za "uništenje stare" železare trebalo 100 miliona dolara.

"Svaka čast našim kineskim prijateljima", poručio je Vučić i dodao da nema nikakvih trzavica u odnosu sa njima.

Što se tiče Bora, danas je bolje stanje, cena bakra je visoka, ide iznad 7.000 dolara, ali da se postavlja šta će biti kada ona padne.

Kako je rekao razgovaramo sa ruskim i kineskim partnerima i očekuje da se taj posao oko Bora završi do kraja godine.

Govoreći o javnim preduzećima Vučić je rekao da je 2014. neto gubitak u javnim preduzećima bio 65,3 milijardi dinara, da su krenule žestoke promene dubinski i sistemski, te je 2015 dobitak bio 2,5 milijardi, a 4,6 milijardi u 2016. godini. Vučić je izjavio da je jedino što ga brine to hoće li politika moći da podrži i isprati ekonomiju, da svaka vrsta nestabilnosti može da ugrozi ekonomski rast zemlje i podsetio da je posle završenih predsedničkih izbora već bila unapred pripremljena priča da je neko pokrao izbore i pripremljeni nemiri.

Vučić je gostujuići na TV Hepi rekao sinoć da su ti nemiri trajali da bi posle tri meseca Saša Radulović priznao da su lagali i izbore pošteno izgubili. Kako je rekao tada je video da je neko stvarno mislio da sa 15 odsto dobijenih glasova, u svom unutrašnjem ludilu, misli da treba da dobije mandat za sastav vlade.

Dodao je da tu nigde programa nema već da se sve svodi na mržnju prema Vučiću.

Samo zbog para je ovolika "gužva" oko Beograda, a drugi izbori u Srbiji ih ne interesuju, primetio je Vučić. Naveo je da zato i ima toliko tih žalbi Upravnom sudu i traženja da se nekim listama zabrani učešće...

Neko bi da izbaci Belog, neko nekog drugog, trećeg.... Samo mi to ne radimo, imamo jednog ili dva potencijalna saradnika ili saveznika i svi ostali su protiv nas, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: