"Telekom "zlatna koka", niko nije smeo da preuzme rizik"

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da država trenutno ne razmatra prodaju "Telekoma".

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 18.02.2018.

09:46

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

"U ovom trenutku prodaja 'Telekoma' nije tema i neću da nagađam. Mogu reći da je naše tržište telekomunikacija dosta stabilno, iako su ta tržišta globalno u krizi i traže nove modele opstanka", kazao je Ljajić za nedeljno izdanje Bilca.

On je naveo da "Telekom" 2015. nije prodat, iako su po njemu postojali ekonomski razlozi za to, ali da je u javnosti stvorena atmosfera da se prodaje "zlatna koka" i da država mora da upravlja tim preduzećem, zbog čega "niko nije smeo da preuzme tu vrstu rizika".

Ljajić je naveo da se globalno tržište telekomunikacija ukrupnjava i da će samo moći da opstanu veliki igrači.

"Da bi se na njemu opstalo potrebne su velike investicije i pitanje je da li 'Telekom' može da izdrži konkurenciju. U svakom slučaju, država bi morala mnogo da ulaže ukoliko želi da 'Telekom' opstane", kazao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: