Muke putnika: Poslednji voz posle ponoći, a bus u 20.30

Prebacivanje većeg dela saobraćaja sa Glavne železničke stanice na "Prokop" stvara teškoće putnicima jer nema neophodne infrastrukture.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti/Milica Stanojkoviæ

Utorak, 13.02.2018.

12:33

Muke putnika: Poslednji voz posle ponoći, a bus u 20.30
Foto: Thinkstock

Osim što nedostaju kafe-restoran, trafika, prodavnica, putnici imaju problema i sa lošom povezanošću sa gradskih prevozom i hladnom čekaonicom. Iz "Infrastrukture železnice" kažu da će stanična zgrada biti završena za dve godine, pišu Večernje novosti.

Od sredine decembra prošle godine, kad su mnogi domaći vozovi preusmereni na stanicu "Beograd centar", putnici se oslanjaju na linije 34 i 36. Međutim, poslednji polasci ovih autobusa nisu usklađeni s vremenima dolaska vozova, pa se putnici oslanjaju na taksi i lični prevoz.

Poslednji voz iz Novog Sada stiže na Prokop u 00.15, a vozila 36 prema centru nema posle 20.30. Problem je i vikendom, kada je i najveći broj sugrađana putuje, a autobusi saobraćaju na 40 minuta.

“Putokaz ka Prokopu nije postavljen dobro, pa sam se jedva snašla”, kaže Verica Stanković iz Niša.

A za izgradanju stanične zgrade čeka se ugovaranje druge faze kuvajtskog kredita od oko 50 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: