"Beograđani, izvinite"; Brankov most trulio, morao da se menja

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je povodom puštanja u saobraćaj svih šest traka na Brankovom mostu, da je završen najveći deo rekonstrkcije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 10.02.2018.

09:56

Foto: B92

Kako je istakao, most je sada potpuno bezbedan za pešake i vozače.

"Otvorili smo svih šest traka za saobraćaja na Brankovom mostu tri dana pre obećanog roka - 12. februara, tako je završen najveći deo rekonstrukcije Brankovog mosta koji je počeo pre skoro šest mesci. U njega smo uložili 210 miliona dinara i zamenili čitav deo mosta koji je bio nebezbedan za saobraćaj", rekao je Vesić za Pink.

On je kazao da je zamenjena i pešačka staza sa desne strane kada se gleda od Novog Beograda ka starom delu grada.

"Ona je demontirana, ugrađeno je 310 tona čelika i drugog materijala,potpuno su zamenjene konzole i potpuno urađena nova staza i čelična konstrukcija, urađeni novi ivičnjaci, novo odbojnici...", rekao je.

Kako kaže, most može da se koristi za saobraćaj i ostalo je da se završi još neki posao, kada bude malo toplije vreme da se uradi antikorozivna zaštita na čeliku, zatim završni asfalt, završni sloj na stazi, i poslednji deo ograde pošto je završeno 40 odsto ograde. Vesić je rekao da će za oko mesec dana biti prohodna i pešačka staza.

"Privodimo kraju rekonstrukciju mosta koja je planirana na proleće. Niko nije održavao decenijama most i zato je urađena obimna rekonstrukcija".

Vesić naglašava da je mosta sada potpuno bezbedan za saobraćaj i podsetio da ranije bio nebezbedan za pešake. Kako je rekao, Mostogradnja je pronašla delove mosta koji su istruleli i sve je to sada urađeno kako treba.

Vesić je uputio izvinjenje građanima što jedno vreme nisu mogli da koriste ceo most, ali da sada mogu da sigurni da je most bezbedan i urađen kako treba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: