Evo koja preduzeća najviše duguju Beogradu

Preduzeća u Beogradu su krajem 2017. ukupno dugovala za porez na imovinu, komunalne takse i naknade za korišćenje građevinskog zemljišta 14 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 24.01.2018.

12:47

Evo koja preduzeća najviše duguju Beogradu
Foto: Thinkstock

Najveći dužnik od firmi koje rade je Poljoprivredna korporacija "Beograd" čije su neizmirene obaveze oko 650 miliona dinara, objavila je Uprava javnih prihoda grada Beograda.

Drugi najveći poreski dužnik, prema objaljenom spisku od oko 150 preduzeća, je Novinsko izdavačko preduzeće kompanija "Borba" sa dugom od skoro 560 miliona dinara, a treći je centar "Sava" koji na ime javnih prihoda iz nadležnosti lokalnih samouprava duguje oko 559 miliona dinara. ; ; ;

Dug društva sa ograničenom odgovornošću "Arena" (sportska hala) na Novom Beogradu za 2017. godinu iznosi skoro 300 miliona dinara.

Rekorder po dugu od preduzeća koja su u stečaju je fabrika "Ivo Lola Ribar" koja ima neizmirene poreske obaveze od oko 974 miliona dinara. Sledi Industrija mašina i traktora (IMT) sa dugom od 875 miliona dinara, a zatim Prva srpska fabrika šećera "Dimitrije Tucović" čije su neizmirene obaveze 618 miliona dinara.

Galenika koja je prodata prošle godine ima poreski dug prema gradu Beogradu od oko 321 milion dinara.

Kompanija "Progres", koja se bavi spoljnom i unutrašnjom trgovinom i u reogranizaciji je, duguje oko 275 miliona dinara, Internacional CG u stečaju (Geneks) oko 480 miliona, Industrija motora Rakovica 264 miliona, preduzeće Trudbenik gradnja u stečaju 242 miliona, a Jugoslovenska izvozna i kreditna banka u stečaju 226 miliona dinara. ;

Preduzeće "Mostogradnja" u reorganizaciji duguje 169 miliona dinara, javno preduzeće Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda 164 miliona, akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost "Politika" 141 miliona, a Verano motors u stečaju 131 milion dinara.

Vaterpolo klub "Partizan" nije izmirio poreske obaveze prema gradu Beogradu u iznosu od 30 miliona dinara, fudbalski klub "Crvena zvezda" duguje 37 miliona, a Sportski centar na Novom Beogradu 35 miliona dinara.

Na spisak dužnika dospeo je i Zavod za izgradnju grada Beograda sa dugom od 35 miliona dinara.

Poreske obaveze redovno ne izmiruje ni Crveni krst Srbije koji je dužan oko 56 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: