U Davosu i "Evropa u svetu" iz ugla Balkana

Predsednik Aleksandar Vučić će od 24. januara do 26. januara, učestovati na 48. sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, saopštio je njegov kabinet.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.01.2018.

15:39

U Davosu i
(Foto: Thinkstock)

Vučić će u Davosu održati govor na skupu "Evropa u svetu", iz ugla Zapadnog Balkana, i s drugim političarima iz tog regiona učestvovati na sednici o "ubrzanom procesu dugoročnog razvoja", a prisustovaće diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

Vučić će prisustvovati i skupovima na kojima će biti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker i predsednik SAD Donald Tramp.

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, planirano je da se Vučić sastane s komesarom EU za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, s predsednikom Poljske Andžejem Dudom, kao i s drugim zvaničnicima i s privrednicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: