BG na vodi: Pričali zbog kafane, uskoro stanari

Beograd se menja i postao je hit u Evropi i svetu i nalazi se na vrhu novih destinacija, a projekat Beograd na vodi je promenio perspektivu grada.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

19:18

BG na vodi: Pričali zbog kafane, uskoro stanari
Foto: Belgrade Waterfront

To je istakao gradonačelnik Beograda Siniša Mali u razgovoru za Prvu televiziju, dodajući da gradnja kompleksa "Beograd na vodi" ide po planu i najavio da će prvi stanari biti useljeni najkasnije u junu.

"Mnogi su pričali da je ovo pusti san jednog čoveka, da gradimo Beograd na vodi zbog toga što pravimo neku kafanu... Mi smo, za razliku od ostalih, očistili, raščistili savski amfiteatar i od dela Beograda koji je bio najružniji, zapušten i napušten napravili smo najveće gradilište u Evropi.

Mali je najavio i izgradnju gondole koja će povezivati Kalemegdan sa parkom Ušće, kao i izgradnju novog mosta krajem ove ili početkom naredne godine.

Narednih nedelja biće postavljen i kamen temeljac za izgradnju nove autobuske stanice na Novom Beogradu. Radovi će trajati oko 18 meseci, stara autobuska stanica se izmešta, a iz glavne zgrade železničke stanice, do septembra, oktobra saobraćaja neće biti.

Mali je i prilikom obilaska gradilišta pokazao i da na najnižoj tački, na parkingu, nema vode kako se pričalo.

"To su te laži kada drugi nemaju šta da kažu", rekao je Mali.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: