"Provera kritičnih mesta, radimo u 2018. i 2019."

Već se krenulo sa rešavanjem određenih problema u Mladenovcu, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.01.2018.

17:07

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Ona je poručila u Mladenovcu da je saradnja Vlade, gradskih sekretarijata i gradske opštine Mladenovac najboli način da se ostvari rezultat za građane Mladenovca.

"Razgovarali smo danas o tome koji su najveći problemi u Mladenovcu, koja su bila najvažnija ulaganja i u šta će se ulagati u narednom periodu“, rekla je Mihajlović posle sastanka sa predsednikom opštine Mladenovac Vladanom Glišićem, kojem su prisustvovali i direktori republičkih preduzeća i gradskih sekretara u resoru ministarstva.

„Dogovorili smo danas da se postave ležeći policajci u zoni osnovne škole “Kosta Đukić”, i da se, u saradnji sa “Putevima Srbije” nastavi sa rešavanjem drugih “crnih tačaka”, što je jedan od najvećih problema u ovoj opštini.

Jedan tim "Puteva Srbije" će proći kroz celu opštinu i proveriti sva kritična mesta - kružne tokove, trotoare, signalizaciju, nakon čega ćemo zajedno odrediti šta će se raditi u 2018. i 2019. godini“, rekla je Mihajlović.

Ona je danas u Mladenovcu održala i prijem za građane koji su imali priliku da joj postave pitanja i iznesu probleme i sugestije.

Mihajlović je dodala da je u Mladenovcu u 2017. uloženo oko 58 miliona dinara u održavanje 8,7 kilometara puteva, najvećim delom lokalnih, a da je u 2018. planirano održavanje još oko 40 kilometara puteva.

Mihajlović je rekla i da će radovi na mostu preko pruge Beograd-Velika plana, koje je danas obišla, biti završeni u aprilu.

"Gradnja mosta je morala biti završena ranije, i to nije samo pitanje penala koji će biti naplaćeni, već i vremena koje se gubi, ne samo građani nego i privreda", dodala je ona.

Mihajlović je rekla da je opština Mladenovac pokrenula i pitanje uvođenja BG voza do ove gradske opštine, što je ocenila kao dobar predlog, imajući u vidu veliki broj građana Mladenovca koji radi u Beogradu.

Ona je dodala da će biti rekonstruisana i stanična zgrada u Mladenovcu, za koju je već završen javni poziv za izbor izvođača.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić rekao je da je današnja poseta potpredsednice i njenog tima, gradskih sekretara i direktora republičkih preduzeća prilika da se poboljša koordinacija na rešavanju problema koji datiraju iz ranijeg perioda i da pokazuje pažnju koju Vlada Srbije posvećuje građanima Mladenovca.

"Ta saradnja je najbolji put za dovođenje novih investitora, otvaranje radnih mesta i bolji život građana Mladenovca“, rekao je Glišić.

On je dodao da je na sastanku, između ostalog, potpredsednicu Vlade upoznao i sa inicijativom te opštine za realizaciju projekta izgradnje "Šumadijske magistrale", odnosno Obilaznice oko Mladenovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: