Ministarka "izribala" - Rok 75, traje već 300 dana

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kritikovala je preduzeće "MBA-Ratko Mitrović Niskogradnja".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

13:18

Ministarka
Foto: Tanjug/Ministarstvo graðevinarstva, M.Mirèetiæ

Kritike ministarke upućene su zbog kašnjenja radova na rehabilitaciji mosta preko železničke pruge Beograd - Velika Plana u Mladenovcu.

Mihajlovićeva je navela da most mora biti završen najkasnije do kraja aprila.

"Prema ugovoru izvođač je imao 75 dana da završi rehabilitaciju, a radovi traju gotovo 300 dana, što je nedopustivo. Još jednom upozoravam izvođača da svako kašnjenje sa radovima povlači plaćanje penala, kao i negativne reference za buduće poslove", rekla je Mihajlovićeva nakon obilaska radova, navodi se u saopštenju ministarstva.
Foto: Tanjug/Ministarstvo graðevinarstva, M.Mirèetiæ
Kako je istakla, "April je poslednji rok u kojem most mora biti u potpunosti u funkciji, jer je ova saobraćajnica od velikog značaja za građane Mladenovca".

Mihajlovićeva je rekla da od "Puteva Srbije" očekuje da pojačaju nadzor na ovom projektu, kako bi radovi na mostu bili završeni do kraja aprila.

Ona je podsetila da je nekoliko puta obilazila radove na ovom mostu i da nikad nije zatekla dovoljan broj radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: