Rovčaninu milion RSD još godinu; "Sve nasledio"

Iako je Predrag Jovanović zvanično postavljen na mesto prvog čoveka SMATSA, direktorsku platu od 1.052.038 dinara primaće i njegov prethodnik Radojica Rovčanin.

Srbija

Izvor: N1, Blic

Četvrtak, 18.01.2018.

13:03

Rovčaninu milion RSD još godinu;
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Tako će za jednu funkciju biti plaćena dva čoveka, iako je jedan, Radojica Rovčanin, zvanično smenjen 15. januara.

I dok Blic piše da razlog za ovu anomaliju leži u menadžerskom ugovoru koji je sam sa sobom potpisao bivši direktor SMATSA u februaru 2014. godine, samo dva meseca nakon što je postavljen na ovo mesto, sam Rovčanin to negira navodeći da je takav menadžerski ugovor važio i ranije.

Da će Radojica Rovčanin i nakon razrešenja sa funkcije primati direktorsku platu potvrđeno je listu i zvanično iz SMATSA: "Nadzorni odbor, na predlog Vlade, imenovao je 15. jJanuara Predraga Jovanovića na mesto v. d. direktora SMATSA. Tada je i razrešen funkcije Radojica Rovčanin, koji je raspoređen na mesto savetnika u sistemu kontrole letenja. I pored razrešenja sa direktorske funkcije, po kolektivnom ugovoru, on u narednih 12 meseci ima pravo da prima zaradu koju bi ostvario na radnom mestu, pre premeštanja, što je u konkretnom slučaju zarada direktora SMATSA. Ukoliko Rovčanin bude tokom tih 12 meseci ispunio oba uslova za odlazak u penziju, važnost ove odredbe može da prestane. Inače, Rovčanin je trenutno na godišnjem odmoru", kažu u PR službi SMATSA.

Rovčanin: Sve sam nasledio, ugovor važio i ranije

Rovčanin je negirao da je sam odredio da još godinu dana prima direktorsku platu od 1.052.038 dinara, iako će obavljati poslove savetnika u kabinetu novog direktora te institucije.

Rovčanin je za agenciju Beta kazao da je menadžerski ugovor, po kojem godinu posle odlaska sa mesta čelnog čoveka Kontrole letenja može da prima istu platu, važio i ranije.

"Sve sam nasledio, nijedno slovo nisam dopisao. Takva pravila o zaradama menadžera su i u kolektivnim ugovorima evropskih institucija, kao što je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore. Tamo je čak i duži period u kojem menadžeri primaju iste plate po odlasku sa funkcije, od tri do pet godina", kazao je Rovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: