Od kralja mesa do kralja hotela - još jedan u BG

Hotel Slavija luks prodat je uslovno firmi Mat real estate, u sastavu Industrije mesa Matijević, za 6,5 miliona evra, kaže direktor hotela Veselin Jovićević.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 18.01.2018.

08:09

Od kralja mesa do kralja hotela - još jedan u BG
Foto: Tanjug, arhiva

On je za agenciju Beta rekao da je uslov da kupac preuzme vlasništvo da Privredni sud odbije odlaganje prodaje, što je tražila uprava hotela Slavija.

"Hotel Slavija je prodat na licitaciji koja je zakazana po nalogu sudskog izvršitelja Marka Vukićević zbog nepostojećeg duga od oko dva miliona evra firmi Fil Šar", kazao je Jovićević.

On je dodao da je uprava hotela Slavija osporavala taj dug i da je podnela i krivične prijave protiv članova Arbitražnog veća koji su doneli odluku o potraživanju u korist firme Fil Šar, koja je imala zajednički posao sa tim hotelom.

Vlasnik firme Fil Šar bio je Branislav Šaranović, koji je poginuo 2009. godine, a hotel je tužila njegova supruga Katarina.

Matijević ima četiri hotela, u Novom Sadu hotele Centar i Aleksandar, hotel na Ribarskom ostrvu i hotel Vojvodina u Zrenjaninu.

Pre godinu dana kupio je zgradu Jugoeksporta u centru Beograda, za koju je najavljeno da će biti preuređena u hotel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: