Oružari traže od rukovodstva bonus od 25.000 RSD

Skupština Sindikalne organizacije fabrike "Zastava oružje" zatražila je od direktora tog preduzeća da do petka svim radnicima isplati bonus od 25.000 dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 17.01.2018.

17:36

Oružari traže od rukovodstva bonus od 25.000 RSD
(Foto: Thinkstock)

Oni traže bonus, kako se navodi, radi poboljšanja sve težeg materijalnog položaja oružara.

Skupština je posle sednice održane 15. januara zatražila i da se radnici fabrike pod hitno izuzmu iz daljeg umanjenja zarada po osnovu odluke Vlade Srbije jer kako se navodi, radnici zbog teške egzistencijalne krize "nisu u mogućnosti da svojim niskim zaradama finansiraju strane bogate investitore".

"Od Vlade Srbije i Ministarstva odbrane tražimo da se fabrici hitno obezbede bespovratna sredstva sa budžetske linije koja se odnosi na subvencije u privredi i koja bi se usmerila na poboljšanje teških uslova rada radnika koji su sve više izloženi bolestima koje su rezultat rada, a nisu prepoznate kao profesionalne bolesti", piše u saopštenju.

Navodeći da su radnici fabrike "Zastava oružja" do sada izdvojili iz svojih zarada 300 miliona dinara u budžet Srbije, Skupština Sindikalne organizacije zatražila je od Vlade Srbije i ministarstva odbrane da se ta fabrika izuzme iz privatizacije koja je predviđena Zakonom o naoružanju i vojnoj opremi zbog njenog strateškog značaja.

Sindikalci očekuju i da nadležni pokrenu pitanje odgovornosti načelnika Uprave za materijalne resurse koga optužuju da je doprineo da fabrika dođe u "veoma tešku situaciju", kao i odgovornost bivšeg predsednika i članova Nadzornog odbora za "katastrofalno upravljanje fabrikom 2015. i 2016. godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: