Direktor Aerodroma u Megatrendu: Nema dosta kadra

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd i Megatrend univerzitet potpisali su Sporazum o saradnji, koji će studentima Megatrenda omogućiti praktičnu nastavu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2018.

19:41

Direktor Aerodroma u Megatrendu: Nema dosta kadra
Foto: Aerodrom "Nikola Tesla"

Sporazum Aerodroma Nikola Tesla i Megatrend univerziteta doprineće povezivanju iskustava i resursa radi unapređenja struke i nauke na području vazdušnog saobraćaja.

Aerodrom "Nikola Tesla" će studentima tog univerziteta sa smerova OAS-Aeronautika, MAS Menadžment u vazduhoplovstvu i MAS Bezbednost u vazduhoplovstvu, omogućiti praktičnu nastavu, dok će Univerzitet biti otvoren za ideje koje bude dobio od stručnih lica zaposlenih na beogradskom aerodromu, radi unapređivanja nastavnog programa.

"Aerodrom Nikola Tesla predstavlja izuzetno bitno čvorište saobraćajne mreže u čitavom regionu", rekao je tom prilikom v. d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević.

Kako kaže, vazduhoplovstvo u Srbiji je na zavidnom nivou, imajući u vidu da nacionalna avio-kompanija Er Srbija, Kontrola letenja i Direktorat civilnog vazduhoplovstva odlično posluju.

"Godina za nama je najuspešnija u istoriji beogradskog aerodroma. U svojoj 55 godina dugoj istoriji, uslužili smo nekada nedostižnih, više od 5,3 miliona putnika, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 odsto u odnosu na 2016. godinu. Pre samo četiri godine, kapacitet Aerodroma bio je manji nego broj putnika u prošloj godini", rekao je on.

Dobit je bila svega 125.000 evra, a očekivana dobit u 2017.godini je između 28 i 29 miliona evra, odnosno više od 100 miliona evra za 4 godine, što znači da smo zaradili okvirno koliko i svi aerodromi u regionu zajedno, ističe Vlaisavljević.

Vlaisavljević navodi da je vrednost akcija na berzi 2013. bila između 350 i 400 dinara, dok najviša vrednost danas iznosi 1.740 dinara. Vrednost beogradskog aerodroma je za četiri godine uvećana nekoliko stotina miliona evra.

Srbija i Beograd su danas centar avio-saobraćaja u ovom delu Evrope i da bismo zadržali tu poziciju, neophodno je stalno usavršavanje, ali i novi stručni i edukovani kadrovi, smatra Vlaisavljević.

"Siguran sam da ćemo potpisivanjem ovog sporazuma i našom saradnjom to i omogućiti i da će aerodrom Nikola Tesla doprineti širenju praktičnih znanja i veština, koje naše buduće mlade kolege sada stiču tek na nivou teorije, kao i da će SMATSA, Direktorat civilnog vazduhoplovstva, Er Srbija ali i beogradski aerodrom sutra sa njima poslovati još bolje i uspešnije", rekao je on.

Rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović istakao je da je Aerodrom Nikola Tesla jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji.

"Sa aktuelnim rukovodstvom, beogradski aerodrom je višestruko povećao svoj profit i postao jedna od ključnijih raskrsnica avio-saobraćaja u Evropi. Megatrend univerzitet, kao najstariji i najveći privatni univerzitet u Srbiji, koji je proglašen za najbolji privatni Univerzitet u Evropi u 2017. godini, logičan je partner kompaniji kakva je Aerodrom Nikola Tesla."

Jovanović kaže da će na obostranu korist biti razmena iskustva i prakse u menadžmentu koje ima aerodrom i najnovijih naučno-obrazovnih dostignuća koja se razvijaju i primenjuju na Megatrend univerzitetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: