Nova pravila i za Srbiju: 2 prtljaga samo uz taksu

Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajan er pooštriće pravila za unos prtljaga u avion od 15. januara, navodi sajt Fly from Niš.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.01.2018.

09:42

Nova pravila i za Srbiju: 2 prtljaga samo uz taksu
Foto: Gettyimages

Zbog sve većeg korišćenja unosa dva besplatna prtljaga u avion (mala torba i kabinski prtljag) koje prouzrokuje velika kašnjenja i odlaganja letova pre svega zbog malog broja slobodnog mesta u putničkoj kabini, Rajan er će od 15. januara 2018. primenjivati sledeća pravila:

Putnicima sa "priority" ukrcavanjem u avion (uključujući i Plus, Flexi Plus & Family Plus) biće omogućeno da u putničku kabinu unesu dva komada prtljaga (malu torbu i kabinski prtljag). "Priority" ukrcavanje se može kupiti prilikom kupovine karte na sajtu Rajan era po ceni od pet evra ili naknadno po ceni od šest evra sve do jednog sata pre samog leta.

Putnicima koji nemaju ovakav vid ukrcavanja u avion biće omogućeno da unesu malu torbu i svoj kabinski prtljag će morati da ostave prilikom izlaza iz gejta, a koji će besplatno biti odložen u prtljažnik aviona.

Rajan er je od 6. septembra prošle godine povećao nosivosti čekiranog prtljaga sa 15kg na 20kg. Za 20kg putnik može za čekirani prtljag platiti 25€.

Iz Rajan era poručuju da se nadaju da će na ovaj način motivisati one putnike koji nose sa sobom dva prtljaga u putničku kabinu, da veći prtljag čekiraju i samim tim da se izbegnu nepotrebne gužve odnosno kašnjenja ili odlaganja leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: