Kuće po Srbiji za 15.600 € - za svakog po nešto

Sa 25.000 evra u džepu, čini se da u Srbiji možete sve, pa i da kupite kuću po želji.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 06.01.2018.

14:33

Kuće po Srbiji za 15.600 € - za svakog po nešto
(Foto: Thinkstock)

Izbor vam je sužen ako ste se nameračili baš na prestonicu, ali ukoliko nemate ništa protiv unutrašnjosti – birajte. Od skromnih kuća u gradovima, do većih kuća sa imanjem na obodima grada, pa i do kuća sa voćnjacima po selima.

Prvo što bi trebalo da uradite jeste da definišete svoje želje i potrebe. Sa 25.000 evra koji su vam na raspolaganju, realizacija će biti manji problem, a evo kakva je situacija po gradovima.

Beograd – prosek skoro 1.300 evra, ali može jeftinije

U Beogradu je, prema podacima portala Halo oglasi, prosečna cena kvadrata kada je reč o kućama precizno1.279,98evra. Ne treba izgubiti iz vida činjenicu da su u prestonici i najzastupljenije luksuzne vile koje prosek cene drže na relativno visokom nivou. Na periferiji grada, mogu da se kupe kuće po ceni do 25.000 evra. Primera radi, po toj ceni mogu da se kupe kuće na obodu Zemuna, na Avali, u Borči, Grockoj, Lipovici... Zavisno od stanja kuće, na nekim od ovih lokacije mogu da se kupe i vrlo prostrane i solidno opremljene kuće od 100 kvadrata.

Novi Sad – vikendice uz Dunav, kuće u centru

U srcu Vojvodine, u Novom Sadu, 25.000 evra uopšte nije mala svota za kupovinu kuće, iako je prosečna cena kvadrata oko 700 evra. Za te novce možete da kupite kuću u centru, ali i lepo sređenu vikendicu na obodu. Primera radi, možete kupiti vikendicu na Kamenjaru od 60 kvadrata ili staru gradnju na Petrovaradinu od 80 kvadrata za čak par hiljada evra manje. Može i za manje. Na primer, stara gradnja od 35 kvadrata na Petrovaradinu, može da se kupi po ceni od 15.600 evra.

Aranđelovac - na prodaju i polu izgrađene kuće

Aranđelovac je lep grad, sa lepom okolinom, a prosečna cena kvadrata za kuće je oko 305 evra. Idealno za nekoga ko želi da se skući u tom gradu, jer za 25.000 evra, možete da kupite kuću. Toliko, recimo, košta kuća u Orašcu, od čak 90 kvadrata. Ako vam ne smeta da sami dovršite započetu gradnju, u ponudi je i kuća od 150 kvadrata u okolnom Bukoviku, a pride se dobije na placu još jedna manja stara kuća. Po istoj ceni, može da se dobije i gradska lokacija. Zavisi, naravno, kolika vam je kvadratura potrebna i da li je kuća očuvana, kvalitetno građena... U istom aranžmanu, dakle polu izgrađena, na prodaju je i kuća u centru od 160 kvadratnih metara, a cena – 25.000 evra.

Niš – izbor nije problem

U Nišu je ponuda standardna, na prodaju je konstantno oko šezdesetak kuća u Nišu i okolini. Prosečna cena kvadrata iznosi oko 395 evra. Izbor i ceh očigledno neće biti problem, čak ni za manju svotu od 25.000 evra. Na primer, na prodaju je kuća u okolini Niša, na teritoriji Niške Banje – u Jelašnici. Prostrana je, ima 136 kvadrata, a košta 19.000 evra. Na tri kilometra od centra grada na prodaju je kuća od 90 kvadrata, po ceni od 25.000 evra, a ima i dva pomoćna objekta.

Leskovac – kvadrat i za 200 evra

Kada je reč o cenama kvadrata, važi rečenica „što južnije to jeftinije“. Tako u Leskovcu, 25.000 evra uopšte nije mala para i nekretnine možete da birate, a samo trenutno je u ponudi Halo oglasa više od 40 kuća u ovom gradu ili u okolini. Za tu svotu, recimo, može da se kupi kuća od 100 kvadrata u Ohridskom naselju ili na primer, trosobna kuća u centru od 100 kvadrata, u kojoj je prizemlje strukture dvosobnog stana. U ovom gradu su cene kuća uvek i bile povoljne, a prema podacima našeg portala, prosečna cena kvadrata se kreće tek nešto više od 200 evra. To znači da možete da računate da bi u ovom delu Srbije za istu svotu mogli da dobijete bolje sređenu i prostraniju kuću nego, recimo u Vojvodini. Mada – strogih pravila nema.

“Filmska” kuća u Medveđi za 24.500 evra

Zanimljivost u ponudi nekretnina je starija kuća koja je građena kao dvorac u Medveđi kod Trstenika, a koja zaslužuje pažnju. Zidovi kuće su debeli 90 centimetara, građeni ciglom i vrelim krečom. Blizu je glavna ulica, a nekretnina je smeštena preko puta škole i crkve. Zapravo, kuća je najzanimljivija po tome što je u njoj snimana jedna od epizoda "Selo gori, a baba češlja". Vlasnik navodi da je reč o istorijskom zdanju, koje ima 11 soba, podrum pod celom kućom koji je ozidan ciglom sa lepim svodovima. Vlasnik ove nekretnine možete da postanete ako umate 25.000 evra, odnosno, cena joj je 24.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: