Kineski centar plastike gradi 4 fabrike u Srbiji

U Ćupriji je potpisan memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom "Blu skaj".

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 05.01.2018.

09:00

Kineski centar plastike gradi 4 fabrike u Srbiji
Foto: Thinkstock

To je prvi korak u realizaciji izgradnje kineskog industrijskog parka sa četiri fabrike za preradu plastike u ovoj opštini, u kojoj će posao naći 500 radnika.

Memorandum je u ime opštine Ćuprija potpisao predsednik Ninoslav Erić, a ispred "Blu skaj" Guanguo Džu i Zaićeng Džao.

U memorandumu stoji da će "Blu skaj" (Blue Sky Europe International Industru and Trade Techenology) u Ćupriji otvoriti industrijski park za preradu plastičnog otpada i zaposliti lokalno stanovništvo.

Ukupna, procenjena vrednost prve faze investicije iznosi 12 miliona evra.

"Blu skaj" već u prvoj fazi namerava da zaposli 500 radnika sa područja Ćuprije i drugih opština Pomoravskog upravnog okruga.

Erić je, posle potpisivanja memoranduma, izjavio novinarima da će memorandum dovesti "ne samo do zapošljavanja radnika u Blu skaju i njene četiri fabrike, nego i do toga da u industrijski park dođu da ulažu i svi oni koji nešto prave od plastike".

"Blu skaj" će proizvoditi plastiku u granulama, tako da će od 2019. godine industrijski park biti jedna velika zaokružena proizvodna celina, u kojoj će proizvođači dobara od plastike na jednom mestu imati sve od sirovine i poluproizvoda do idealnih logističkih uslova, objasnio je Erić.

"Blu skaj" je firma koju su u Srbiji osnovali investitori iz grada Linji, središta za proizvodnju i preradu plastike i plastičnih masa u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: