Ministarstvo deli sredstva, posao za 7.500

Ministarstvo privrede Srbije je saopštilo da je ove godine zaključeno 19 ugovora sa investitorima o dodeli sredstava podsticaja sa ukupno 155,5 miliona evra.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 17.12.2017.

14:53

Ministarstvo deli sredstva, posao za 7.500
Foto: Thinkstock

Sredstva su dodeljena za projekte koji donose 7.500 radnih mesta.

Načelnik Odeljenja za investicije u Ministarstvu privrede Branislav Pejčić je na konferenciji u organizaciji specijalizovanog ekonomskog portala Privredni.rs, čiji je cilj promovisanje Srbije kao poželjne investicione destinacije, poručio da je njegovo ministarstvo partner privredi, a da je osnovni cilj da projekti budu realizovani, a ljudi zaposleni,

Istakao je da su efekti dodele sredstava podsticaja višestruki, a analizirani rezultati sprovođenja politike podsticaja veoma pozitivni, i to, ne samo u odnosu na budžet i javne prihode, već i angažovanje domaćih kooperanata, primenu novih tehnologija, učešće u izvozu i, pre svega, u odnosu na novo zapošljavanje.

Pejčić je ukazao i da su unapređena politika podsticaja i investicioni ambijent uticali da se 27 investitora koji su već jednom ulagali odluče da ulažu opet, u nekim slučajevima i po nekoliko puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: