"Ne razumem pitanje, ne mislim da su nezadovoljni"

Premijerka Ana Brnabić ne vidi bilo šta čudno u tome što poslanici vladajuće koalicije najavljuju veliki broj amandmana na Predlog zakona o budžetu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.12.2017.

13:57

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

To, kaže, premijerka, ne znači da su nezadovoljni, a na pitanje novinara kako komentariše veliki broj amandmana, kaže:

"Ne razumem pitanje, šta vam govori to, to što narodni poslanici predlažu amandamane, ne mislim da su nezadovoljni. Dok sam bila u skupštini, a pratim raspravu svakodnevno između sastanaka, nisam čula da su nezadovoljni. Upravo suprotno".

Kako kaže, čula je čak da poslanici kažu da je to "svakako jedan od najboljih budžeta", da je dobro balansiran, usmeren na razvoj, sa "potpuno odlično" oslikanom politikom vlade Srbije.

"Mi predložimo ekspoze, a budžet je, u stvari, slika toga šta su naši prioriteti i najveće apsolutno povećanje je namenjeno Ministarstvu prosvete. Amandanima se pokušava nešto još dodatno pojasniti ili promeniti. Ne mora da znači da neko ko podnosi amandman nije zadovoljan Predlogom zakona", smatra predsednica vlade.

Kad je reč o amandmanima opozicije, kaže da bi sigurno bili usvojeni ako su dobri.

"Apsolutno pažljivo čitamo i analiziramo amandmane i čim bude nešto konstruktivno, usvojićemo”, rekla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: