Znate li šta svi u Srbiji plaćamo 14.000 $ mesečno

Jedna od tačaka Mešovite komisije za sukcesiju biće zajednička prodaja pet objekata koji nisu mogli biti podeljeni jer ne postoji saglasnost svih strana.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.12.2017.

09:29

Znate li šta svi u Srbiji plaćamo 14.000 $ mesečno
(Foto: Thinkstock)

Beograd će 13. i 14. decembra biti domaćin Mešovitoj komisiji za sukcesiju, a generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović veruje da će tokom sledeće godine biti rešen najveći deo posla što se tiče podela preostale diplomatsko konzularne imovine SFRJ.

Odalović pojašnjava da je 123 objekta bivše SFRJ, 72 su već podeljena, a da je ostalo još da se reši pitanje 51 objekta.

Jedna od tačaka na sutrašnjem sastanku Mešovite komisije za sukcesiju biće zajednička prodaja pet objekata koji nisu mogli biti podeljeni jer ne postoji saglasnost svih strana - dva objekta u Njujorku - zgrada Misije i rezidencija, kao i objekti u Bonu, Tokiju i Bernu.

Problem postoji, prema rečima Odalovića, i sa četiri velika kompleksa- u Adis Abebi, Nju Delhiju, Moskvi i Braziliji, ali da će Srbija sutra izaći sa konkretnim rešenjima za neke od njih.

Pojašnjava da je urađen najveći deo posla i da imovina mora što pre da se podeli jer se Srbiji ne isplati da mesečno plaća oko 14.000 dolara za stan u Njujorku koji je zaključan.

"Verujem da u narednoj godini možemo najveći deo ovih problema da rešimo", naglasio je Odalović za RTS i dodao da očekuje da se u narednoj godini reši prodaje pet objekata i podelimo sredstva, ako reši problem bar dva od četiri kompleksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: