"Seoski turizam je u ekspanziji, šansa i za nas"

Prokupačka opština poseduje prirodne potencijale, koji uz veliki broj kulturnih i istorijskih znamenitosti, što su idealni uslovi za razvoj seoskog turizma.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

16:24

Foto: Thinkstock

To je izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Simonović je govorio na promociji projekta "LANDS" iz programa Erasmus+ za unapređenje i razvoj agroturizma u Srbiji, koji sa 800.000 evra finansira Evropska unija na Visokoj poljoprivredno prehrambenoj školi u Prokuplju.

"Seoski turizam je u poslednje vreme u ekspanziji u Evropi. Ova grana privrede doprinosi sveukupnom razvoju sela koji zapošljava veliki broj ljudi", rekao je Simonović i dodao da se evropska iskustva mogu primeniti i u Prokuplju.

Projekat, čiji nosilac je prokupačka visoka škola treba da se realizuje u naredne tri godine.

Partneri na projektu škole su institucije i ustanove iz Srbije ali i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, Grčke i Rumunije.

"Projekat podrazumeva obuku predavača iz oblasti agroturizma i ruralnog razvoja koji će potom znanje prenositi poljoprivrednicima zainteresovanim za seoski turizam", rekao je direktor Visoke škole Dejan Davidović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: