Jezda i Dafina današnjice ili budućnost VIDEO

Virtuelna valuta bitkoin danima obara rekorde vrednosti i stvara nove milionere i milijardere u svetu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

13:50

Jezda i Dafina današnjice ili budućnost VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Eksploziv istražuje ko su u Srbiji rudari i trgovci kriptovalutama, zašto Narodna banka Srbije upozorava građane privučene lakom zaradom da na vreme budu pažljivi!

I uostalom hoće li digitalne novčanice uskoro zameniti papirni novac i kreditne kartice?

Jedan virtuelni novčic trenutno vredi 19.000 dolara.

"Cena bitkoina kreće zavisno od ponude i tražnje, a ponuda i tražnja zavise od vesti", kaže Rade Rakočević, finansijski savetnik.

Privučeni neverovatnim vestima i mogućnošću lake zaradi, sve više ljudi u Srbiji odlučuje da uloži u kriptovalute ili počne da kopa.

Nema jame i pijuka, sve se radi uz pomoć kompjutera, ali pošto je bitkoin ograničen resurs, porede ga sa zlatom, pa se i njegovo pronalaženje naziva rudarenjem.

Milan Crnković za sebe kaže da je rudar.

"Računari sa malo jačim komponentama rešavaju matematički algoritam, gde se dešava nagrada za taj posao u kriptovaluti, odnosno nekom koinu."

Ceo prilog pogledajte u video-materijalu koji sledi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: