Jazaki ide redom po Srbiji, traži radnike

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je japansku kompaniju Jazaki, koja od juna posluje u Šapcu.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 07.12.2017.

19:17

Jazaki ide redom po Srbiji, traži radnike
(Foto: Thinkstock)

Prilikom posete, predstavnicima grada Šapca predstavljeno je poslovanje kompanije Jazaki i planovi za naredni period.

Gradonačelnik Zelenović je podsetio da je otvaranje Jazakija najveća grinfild investicija u zemlji, a da su predstavnici ove velike kompanije u Šapcu prepoznali pouzdanog partnera i lokalnu samoupravu pogodnu za ulaganje.

"Nisu slučajno izabrali Šabac. Razlog za njihovu odluku je to što je ovo najbolje mesto za investicije u Srbiji, grad koji je u oštroj konkurenciji velikog broja gradova u zemlji i regionu, uspeo da pobedi i dovede firmu, a sa tim i otvori šansu građanima da nađu zaposlenje", rekao je Zelenović.

On je podsetio da je Šabac grad u kom se najbrže u Srbiji izdaju građevinske i upotrebne dozvole, i da je to jedan od razloga zašto se u gradu očekuju nove velike investicije i nova radna mesta za Šapčane.

„Očekujemo još velikih i važnih investicija u Šapcu. Važno nam je da se dobar glas o našem gradu čuje i da se zna. U Šapcu više od 50 kompanija posluje u Severozapadnoj radnoj zoni, i isto toliko u istočnoj, i svi su oni članovi biznis porodice našeg grada. Isto se ponašamo i prema preduzetnicima koji zapošljavaju 1.700 radnika”, podvukao je gradonačelnik Šapca.

Željko Cvijan, direktor Jazakija u Šapcu, kazao je da su otvorili vrata fabrike za sve saradnike, koji su im pomogli prilikom gradnje fabrike, kako bi im predstavili dosadašnja dostignuća, ali i planove za naredni period.

On je rekao da u fabrici trenutno radi više od 600 radnika i najavio nova zapošljavanja.

”U narednih sedam ili osam meseci planiramo da zaposlimo novih 1.000 radnika. Sa predstavnicima Grada Šapca ćemo napraviti plan direktnih poseta mesnim zajednicama u Mačvanskom regionu, na kojim ćemo organizovati prezentacije kompanije Jazaki i potencijalnim radnicima predstaviti kakvi su uslovi rada i poslovanja u firmi. Očekujemo da ćemo na ovaj način, prezentovanjem fabrike, doći do novih radnika”, dodao je Cvijan.

Jazaki posluje u 45 zemalja sveta i zapošljava 290.000 radnika. U Šapcu proizvode elektronske komponente za kamione koje izvoze na evropsko tržište. Izgradnja fabrike u Šapcu počela je 2016. godine i predstavlja 488. Jazaki lokaciju na svetu.

Ukupna površina na kojoj se fabrika prostire je 30.000 kvadratnih metara, nalazi se na parceli od 6,8 hektara, i predstavlja trenutno najveću fabriku u gradu, kako po površini kompleksa, tako i po broju zaposlenih koji će do 2019.godine dostići broj od 1.700 radnika.

Probna proizvodnja počela je u junu ove godine. Zaposleni su najpre prošli obuku u Jazakijevim fabrikama u Evropi, a od juna je otvoren trening centar tako da se budući radnici obučavaju u Šapcu. Prvih 500 radnika već je dobilo ugovore, oni koji su obučeni sada drže obuku za buduće zaposlen u ovoj kompaniji.

O dobrim odnosima Šapčana sa japanskim narodom svedoči i činjenica da je Šabac prvi grad bivše Jugoslavije koji ima Povelju o bratimljenu sa japanskim narodom i jednim japanskim gradom. Prijateljstvo između Šapca i japanskog Fudžimija traje već 35 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: