"Bilo više vozača i fitnes trenera nego lekara"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovao je tvrdnje opozicije da je zabranjeno zapošljavanje u zdravstvu te da su zbog toga ugroženi životi ljudi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.12.2017.

19:01

(Foto: Thinkstock)

Odgovarajući na kritike poslanika opozicije u Skupštini Srbije Lončar je naveo da je od 2014. zaposleno 5.993 zdravstvenih radnika, od toga 2.130 lekara, 657 njih sa višom školom, 2.944 medicinskih sestara i tehničara sa srednjom školom i 262 sa nižom školom.

"Svi oni rade i zaposleni su putem konkursa, a njihovo je zapošljavanje bilo transparentno. Osim toga, datli smo više od 6.000 specijalizacija", rekao je Lončar, dodajući da je ranije u zdravstvenim ustanovama i apotekama bilo zaposleno "više vozača i fitnes trenera i svih drugih osim zdravstvenih radnika".

Kaže da su zatekli i zabranu specijalizacija.

"I nemogućnost odlaska na specijliazacije, jer ste morali da odradite dve godine tzv. staža", naveo je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: