Vučić: Logično da pruga BG-Bar ide kroz dve države

Srbija je BiH ponudila predlog rešenja granice u vidu non-pejpera, po kojem bi Srbija dobila HE "Zvornik" i HE "Bajina Bašta" u celini na teritoriji Srbije

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.12.2017.

18:18

Vučić: Logično da pruga BG-Bar ide kroz dve države
(Foto: Thinkstock)

Predsednik Aleksandar Vučić je, na zajedničkoj pres konferenciji u Beogradu, preneo da su predstavnici Predsedništva BiH imali drugačiji predlog, u vidu statusa tih elektrana, ali će se o tome još razgovarati.

Takođe, predloženo je da dođe i do razmene teritorija kod Priboja i Ruda, "metar za metar".

"Nama je važna pruga Beograd - Bar, oko Štrpca. To bi mi uzeli i ponudili bi istu površinu u metrima kvadratnim", kazao je Vučić i dodao je da bi bilologično da pruga ide kroz teritoriju dve države, a ne tri.

Prema Vučiću, prva tema razgovora bila je izgradnja autoputa Sarajevo - Beograd, a na tu temu je, kako kaže, Srbija iznela fer stav.

Pokazali smo šta smo mi do sada uradili na Koridoru 11, odnosno kako i šta radimo na približavanju Beograda Sarajevu, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, spajanje ta dva grada je važno zbog bošnjačkog stanovništva u Srbiji, srpskog u BiH, ali pre svega zbog Srba i Bošnjaka u obe zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: