Da li se Savski most izmešta zbog BG na vodi?

Beograd dobija novi most, tačnije stari tramvajski most zameniće nov. Takozvani pregovarački postupak o izgledu projekta je u toku.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

18:12

Da li se Savski most izmešta zbog BG na vodi?
Foto: Grad Beograd

Kako će teći pripreme za izgradnju i kada će novi most biti završen?

Konkurs je završen i izabrano je novo idejno rešenje za Stari tramvajski most. Direkcija za građevinsko zemljište je na osnovu toga raspisala konkurs za izradu idejnog projekta, koji košta 48 miliona dinara.

„Što se tiče starog mosta on će biti repariran, sređen, i biće postavljen negde, a gde će biti postavljen to ćemo videti u dogovoru sa Beograđanima preko ovih naših aplikacija. Naravno prvo mora da postoji mogućnost da negde bude postavljen. Ima ideja da bude postavljen između Novog Beograda i Ade. Da bude postavljen na nekim drugim mestima“, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Predviđeno je da stari most služi kao pešačko-biciklistički. Novi most imaće 4 saobraćajne trake, šine za tramvaje, trake za pešake i biciklističke staze. Pojavile su se sumnje da se novi most gradi da buka tramvaja ne bi smetala budućim stanovnicima Beograda na vodi.

„Nema veze, zato što će tramvaji ići i preko novog mosta. Ovaj most je pravljen 41, gradili su ga Nemci zato što je bio srušen Brankov most, i nalazi se na drvenim stubovima, i potrebno je više, potrebna je jedna ozbiljna rekonstrukcija, jer ne može više da funkcioniše na ovaj način“, kaže Vesić.

Kada bude izgrađen novi most, stvoriće se uslovi za izgradnju tunela koji bi trebalo da se proteže od sadašnje autobuske stanice do Pančevačkog mosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: