EU u Srbiji podržala gradnju - tržnog centra

Savremeni tržni centar u Novoj Varoši će se prostirati na površini od oko 3.000 kvadrata, a investiciju "tešku" 590.000 evra će najvećim delom finansirati EU.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 04.12.2017.

08:56

EU u Srbiji podržala gradnju - tržnog centra
Foto: Thinkstock

Iako je predsednik opštine Radosav Vasiljević još krajem maja u Ministarstvu finansija sa predstavnicima Evropske komisije potpisao ugovor o izgradnji tržnog centra na Branoševcu, zbog komplikovane zakonske procedure, izgradnja još nije počela.

Ako vremenski uslovi dozvole, početak radova treba očekivati tokom decembra, do kada bi i inženjeri trebalo da završe svoj deo posla, pišu Večernje novosti.

U svakom slučaju, tržni centar će "nići" na Branoševcu - neposredno uz magistralni put - a projekat koji je Evropski PROGRES podržao sa 385.000 evra predviđa izgradnju i kompletno opremanje lokala koji će se dalje, licitacijom, izdavati zainteresovanim privrednicima.

Poučeni nekim ranijim iskustvima, žitelji Nove Varoši sa skepsom slušaju najave. Kažu, broj stanovnika opštine se svakodnevno smanjuje, pre će postati selo, nego grad, pa malo ko vidi potrebu za jednim ovakvim objektom...

“U planskom dokumentu bi trebalo da bude sve, da se precizira šta će biti ugrađeno, od temelja do krova. Tačno mora da se zna koji će parket biti ugrađen, kakva stolarija, a kako obrađen plafon...”, naglašava predsednik opštine Radosav Vasiljević i tvrdi da je novac namenjen izgradnji već na opštinskom računu.

Posle kompletne realizacije ovog projekta, koji bi trebalo da bude završen u roku od 18 meseci, očekuje se da će do posla doći oko 60 žitelja Nove Varoši i okoline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: