Pretekli Kariće, ništa od stanova za 500 EUR

Kasarnu “Kadinjača” kupila je valjevska firma „Publik“, čime je bez atraktivnog prostora u širem centru Valjeva ostao Bogoljub Karić.

Srbija

Izvor: Blic

Četvrtak, 30.11.2017.

12:10

Pretekli Kariće, ništa od stanova za 500 EUR
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Karić je na toj lokaciji planirao da gradi jeftine stanove.

“Ugovor o kupoprodaji kasarne Kadinjača je sklopljen između Republike Srbije – Republičke direkcije za imovinu i Društva za proizvodnju, promet i usluge “Publik” d.o.o. koje je bilo najpovoljniji ponuđač”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Cena po kojoj je prodat kompleks kasarne, koja je godinama napuštena i ruinirana, nije saopštena, ali se nezvanično saznaje da je “Publik”, jedna od najuspešnijih valjevskih firmi i jedna od najjačih štamparija u ovom delu Srbije, za to izdvojio oko 1,4 miliona evra.

Reč je o kompleksu površine 2,4 hektara, sa 15 objekata od oko 4.000 kvadratnih metara. Gradski urbanistički planovi na toj lokaciji, u neposrednoj blizini dva valjevska parka “Pećina” i “Vida Jocić”, inače, predviđaju izgradnje trgovačkog centra, hotelskog kompleksa i objekata slične namene.

Pošto je “Kadinjaču” pazario “Publik”, bez te atraktivne lokacije ostala je BK grupa Bogoljuba Karića.

Republički poslanik Dragomir Karić, Bogoljubov brat, u martu na obeležavanju Dana Valjeva najavio da je "BK grupa" zainteresovana za kupovinu tog prostora, na kome bi gradili jeftine stanove, čija bi cena bila niža od 500 evra po kvadratu.

Kako je ranije najavljeno, gradnja jeftinih stanova širom Srbije mogla je da startuje početkom sledeće godine, a pored Beograda, “socijalne” stanove sa cenom daleko ispod tržišne gradila bi domaća građevinska industrija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: