"Ne računaj na mene na crni petak"

Dok se svetom širi šoping groznica na "crni petak" u Francuskoj se pojavio i pokret među trgovcima koji se protive pomami uvezenoj iz SAD.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

17:39

Foto: Tanjug/Dušan Anièiæ

Francusko udruženje "Zero Waste France" prikupilo je hiljade potpisnika preduzetnika i kompanija za bojkot "crnog petka" u internet peticiji "Ne računaj na mene na crni petak", preneo je Asošijetid pres.

Francuska prodavnica nameštaja Kamif zatvorila je na 24 sata svoju internet stranicu iz protesta zbog potrošačko dana uvezenog iz Amerike.

Šef proizvodnje u Kamifu Frederik Emeri rekao je da je "crni petak" primer konzumerizma i da "nije deo francuske kulture".

"Crni petak" se kao dan velikih popusta proširio čitavim svetom iz SAD, iako je u toj državi vezan za Dan zahvalnosti. Dan posle Dana zahvalnosti predstavlja početak sezone Božićnih kupovina i vremenom je postao dan s najvećim prometom u prodavnicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: