Najstariji advokat Srbije, sa 93 ima 100 klijenata

Advokat Miloš Gašić (93) iz Kuršumlije najverovatnije je najstariji advokat u Srbiji jer, iako ima neverovatne 73 godine radnog staža, i dalje intenzivno radi.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

12:05

Najstariji advokat Srbije, sa 93 ima 100 klijenata
Foto: Thinkstock

Sada zastupa bivše opštinske funkcionere iz tog grada u sporovima u kojima ih terete za malverzacije i zloupotrebu službenog položaja.

Advokat Gašić je rođen u Kraljevini Jugoslaviji a svoju radnu karijeru je započeo u jeku Drugog svetskog rata.

Kao mladić, radio je teške fizičke poslove i sam se školovao. Do sada je svoj posao radio u šest državnih uređenja, obavljao mnoge funkcije u kraljevini, u srezovima a nakon toga u opštini Kuršumlija promenio gotovo sve opštinske funkcije. U penziju je otišao sa mesta predsednika opštinskog suda u Kuršumliji.

Međutim, nastavio je da radi u advokatskoj kancelariji u centru grada, a kako je rekao agenciji Beta, i sada ima po nekoliko klijenata dnevno.

Sporove dobija, ali i gubi.

"To se svakom advokatu dešava. Ali zbog mojih godina, malo se nekad i našale, pa kažu da sam prestareo. Nije mi bilo teško da u svojoj karijeri propratim i proučavam zakon u šest državnih uređenja. Sada mi je najlakše, ne može da mi promakne nijedna promena u zakonu", kazao je Gašić.

Gašić trenutno ima oko stotinu klijenata, a zbog ogromnog iskustva zastupa i teže slučajeve, poputonih koji se vode protiv bivših opštinskih funkcionera u Kuršumliji.

Bivši zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, kazao je da je njemu sud prvi put Gašića angažovao po službenoj dužnosti.

"Na prvom suđenju za zloupotrebu službenog položaja, pošto nisam želeo advokata, sud mi je po službenoj dužnosti angažovao Gašića. U čudu sam se našao tada. Nisam verovao da će uspeti da me odbrani. Posle toga sam imao još šest tužbi, za isto delo. Nikada više nisam menjao advokata", rekao je Milošević.

Gašić dobro pamti protekla vremena i kaže da su, kada je započinjao advokatsku karijeru, u Kuršumliji bila svega dvojica advokata na 45.000 stanovnika.

"Malo posla je tada bilo za nas dvojicu. Danas u Kuršumliji ima devet advokata a 19.000 stanovnika a imamo previše posla. Klijenti su čak prinuđeni da angažuju advokate iz susednih gradova", priča Gašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: