Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini

Pokrajinska vlada je danas uručila nove subvencije vredne osam miliona dinara za 13 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

17:56

Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini
Foto: Thinkstock

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić uručio je ugovore predstavnicima 13 gradova i opština koji su ostvarili pravo na sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava za unapređenje izrade i sprovođenje efikasnih regionalnih i lokalnih javnih politika.

Subvencije će dobiti Kanjiža, Temerin, Bač, Srbobran, Žitište, Kovačica, Apatin, Šid, Opovo, Kula, Bela Crkva, Pančevo i Sombor, saopštila je pokrajinska vlada.

"Činjenica je da sve više državnih institucija, a odavno institucije EU zahtevaju da se projekti sa kojima konkurišemo nalaze strategijama održivog razvoja i akcionim planovima. Mi na ovaj način pokušavamo da zajedno sa našim gradovima i opštinama pratimo taj trend, predvidimo sve naše aktivnosti i odgovorimo na sve zahteve koji su pred nas postavljeni", poručio je Bjelić.

Naglasio je da raspisivanje konkursa i jačanje lokalnih samopuprava predstavlja realizaciju osnovnog cilja pokrajinske vlade, a to je ubrzani ekonomski razvoj kroz otvaranje novih radnih mesta.

Kako je naveo, sredstva koja se opredeljuju putem tog konkursa podrazumevaju efikasnije sprovođenje lokalnih i javnih politika, što takođe znači izradu novih strateških palanova kao i reviziju postojećih.

On je kao primer dobre prakse uspešnosti u povlačenju sredstva iz fondova EU i državnih institucija naveo gradove Suboticu, Vršac, Sombor, ali je pojasnio da je kontnuitet u podizanju kapaciteta lokalnih samouprava potrebno nastaviti.

Bjelić je podsetio, da je Sekratarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, ponovio još jedan krug konkursa koji se odnosi na pripremu projektno tehničke dokumentacije za strateške projekte u industrijskim zonama gradova i opština i najavio raspisivanje novih konkursa početkom sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: