Vučić čestitao Simensu: Vest decenije za KG

Kompanija Simens najavila je da će preuzeti srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kompaniju Milanović inženjering iz Kragujevca.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 23.11.2017.

15:53

Vučić čestitao Simensu: Vest decenije za KG
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je saopšteno, poslovna je tajna koliko će Simens platiti preuzimanje kompanije koja se specijalizovala poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju.

Zaključenje posla očekuje se početkom 2018. godine.

Generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger rekao je da ta komanija preuzimanjem kompanije Milanović inženjering ojačava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na srpskom tržištu.

"Ovom akvizicijom stekli smo optimalnu poziciju za buduće projekte na konkurentnom globalnom železničkom tržištu. Simens se oslanja na znanje koje smo pronašli u Kragujevcu", kazao je Ajhlinger.

Kako je rekao, zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Simensom i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, kragujevačka fabrika će u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila.

Vlasnik Milanović inženjeringa Bratislav Milanović rekao je da dolazak Simensa predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a njemu daje mogućnost da radi na daljem razvoju, dovođenju novih partnera i transferu tehnologije u region.

Kragujevačka kompanija je osnovana 2001. godine a 2016. je zabeležila obrt od 15,3 miliona evra i trenutno zapošljava oko 430 radnika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke rukovodstvu Simensa povodom preuzimanja fabrike Milanović inženjering iz Kragujevca.

Vučić je čestitao i zbog planova za dodatne investicije u industriji šinskih vozila, koje će biti ostvarene u Šumadiji.

“Ponosan sam, jer je Srbija danas dobila drugu Simensovu fabriku. Ovo je, bez sumnje, najvažnija vest za grad Kragujevac i njegove građane u protekloj deceniji”, navodi Vučić.

“Zahvalni smo što nemački gigant u Srbiji vidi pouzdanog partnera, pružićemo svu podršku u daljoj realizaciji vašeg projekta, kao što smo to činili i do sada”, navodi se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Aleksandar Vučić je u funkciji premijera, krajem marta posetio kompaniju Milanović inženjering i naveo da Vlada Srbije hoće da pomaže srpske privrednike, srpske kompanije, naglasivši da su oni ti koju državu "guraju" napred.

Premijer je tada istakao da je to kompanija koja sarađuje sa Simensom i koja radi elemente za vozove koji idu i do 350 kilometara na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: