Lidl malo otkriva, brojna pitanja bez odgovora

Posle informacije da je Lidl Srbija kupio objekat u centru Beograda, redakcija B92.net pokušala je da sazna više o pripremama za otvaranje prvih prodavnica.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

13:32

Lidl malo otkriva, brojna pitanja bez odgovora
Foto: EPA/SHAWN THEW

Međutim, na desetak detaljnih pitanja stigli su šturi odgovori, uz molbu da imamo razumevanja jer iz strateških razloga nisu u mogućnosti da određene informacije u ovoj fazi poslovanja podele sa javnošću.

Dugo očekivano otvaranje radnji tog nemačkog diskontnog lanca za kupce u Srbiji, kako su naveli, desiće se sledeće godine i to otvaranjem prodavnica u više gradova istog dana.

Koliko tačno, nisu mogli da navedu, ali su potvrdili da su pojedine, poput one u Smederevu, odavno završene.

Za novim lokacijama su i dalje u potrazi, a jedna od novih se nalazi u Beogradu, na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice.

“U skladu sa našim planom za otvaranje, temeljne pripreme su uveliko u toku u svakom segmentu poslovanja, od odabira i kupovine lokacija, gradnje po najvišim ekološkim standardima, planiranja asortimana, zapošljavanja i obuke radnika”, navodi se u odgovorima iz kompanije Lidl Srbija.

“Sve se odvija u skladu sa našim planovima za otvaranje, a informaciju o tačnom broju prodavnica i gradovima u kojima će kupci prvi dobiti priliku da kupuju u Lidlu, blagovremeno ćemo podeliti sa javnošću”, navodi se.

Na pitanje o tome kakva će cenovna politika Lidla u Srbiji biti, s obzirom na to da u mnogim zemljama važi za jednog od ili i najjeftinijeg trgovca, dobili smo odgovor da “se raduju što će građanima širom Srbije biti u mogućnosti da ponude najbolji odnos cene i kvaliteta”.

Upitani povodom nedavnog susreta predstavnika kompanije Lidl Srbija sa potencijalnim dobavljačima u Srbiji, odgovorili su da “prilikom definisanja asortimana, veliki akcenat stavljamo na svežinu voća i povrća, pa smo se u saradnji sa PKS nedavno susreli sa potencijalnim lokalnim dobavljačima, a sledeći korak je da odaberemo one koji mogu da ponude odgovarajući standard kvaliteta”.

Više od toga na tu temu nismo mogli da saznamo.

Pitanja poput tačnog datuma otvaranja prvih trgovina, broja objekata, mesta u kojima će oni biti, odnosu domaće i strane robe, obuci i broju radnika, ostala su bez odgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: