Nišlije bez nove NG rasvete, sporan tender

Sijalice, svetleće zvezde i kugle, “zvezdano nebo”, samo su neki od ukrasa koji je trebalo da krase Niš u novogodišnjim i božićnim praznicima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

12:05

Nišlije bez nove NG rasvete, sporan tender
Foto: Thinkstock

Za njih je Parking servis raspisao javnu nabavku, vrednu oko 9 miliona dinara. Međutim, tender je osporila jedna beogradska firma, pa će Nišlije ove godine morati da se zadovolje starim ukrasima.

Obrenovićeva ulica, niški bulevari, Trg Stevana Sremca kod Narodnog pozorišta, ali i Gradska kuća, trebalo je da zablešte u novogodišnjim praznicima, zahvaljujući novoj dekoraciji, koju je građani trebalo da plate čak 8.844.000 dinara.

Za njih je, prema javno dostupnim podacima sa Portala javnih nabavki, tender bio raspisan avgusta 2017. godine.

Međutim, firma DN&T iz Beograda nadležnoj Komisiji podnela je zahtev za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki. Zbog toga je Parking servis odustao od nabavke novih ukrasa.

Naručilac bi mogao da dođe u situaciju da mu novogodišnja dekoracija bude isporučena polovinom januara 2018. godine, navodi se u obaveštenju Parking servisa.

Međutim, novinari Južnih vesti zasad nisu dobili komentar iz ovog javnog preduzeća, zbog čega je loše napisana javna nabavka i čijom krivicom će Nišlije ostati bez novih ukrasa.

Podsetimo, prošle godine građani su platili oko 6 miliona dinara za novu prazničnu dekoraciju, među kojom je bila i jelka od 6 m, kao i zvezdano nebo. Parking servis je Gradu poklonio i veliki paket koji se nalazio nasred šetališta u Obrenovićevoj ulici, kao i svetlećeg vilinog konjica, koji je ulepšavao Trg kralja Milana. Pre te nabavke ukrasi nisu bili dugo menjani, pa je dekoracija iz godine u godinu bila ista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: