Mozzart krenuo u osvajanje tržišta Kenije

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću, u prisustvu ambasadora Srbije u ovoj zemlji otvorio svoju prvu poslovnicu u Najrobiju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

13:46

Mozzart krenuo u osvajanje tržišta Kenije

Kompanija Mozzart proteklog vikenda zvanično je počela da radi i u Africi! Otvaranju prvog uplatno-isplatnog mesta u Najrobiju prisustvovao je i ambasador Srbije u Keniji Dragan Županjevac.

Ova srpska kompanija, lider u priređivanju igara na sreću u Jugoistočnoj Evropi, sa više od 4000 zaposlenih i 1000 poslovnica u sistemu, prisutna je na Balkanu, zemljama Evropske unije, a od sada će svoj model poslovanja primenjivati i na afričkom tržištu. Kompanija pod ovim brendom posluje od 2001. godine i za poslednjih šesnaest godina pozicionirala se na tržištu kao poželjni poslodavac i stabilni partner.

Na svečanom otvaranju prvog uplatno-isplatnog mesta u Najrobiju, na aveniji Ring Road, u biznis distriktu, ambasador Županjevac istakao je da je pokratanje posla srpske privatne kompanije bitan momenat za ukupno saradnju Srbije i Kenije:

- Pre svega želim da čestitam menadžmentu kompanije Mozzart na otvaranju prve poslovnice u Najrobiju. To je za privrednu saradnju između Srbije i Kenije veliki uspeh. Mislim da je ovo prva poslovnica u Keniji koju je otvorila neka kompanije iz oblasti priređivanja igara na sreću, ne samo iz Jugoistočne, već iz cele Istočne Evrope. Kenija je prijateljska zemlja, sa kojom naredne godine slavimo 55 godina diplomatskih odnosa. Imamo veoma razvijene ekonomske odnose posebno u ekonomskom sektoru i prehrambenoj industriji. Zaista je za pohvalu što je ovde došla jedna privatna kompanija da zapošljava građane Kenije i očekujemo otvaranje bar još deset ovakvih poslovnica u Najrobiju, pa zatim i širom Kenije. Sve to čini jedan mozaik međusobnih odnosa, u kome sada veoma svetli ova reklama kompanije Mozzart

Uspešan model poslovanja koji je primenjen u pokretanju posla na ostalim tržištima kompanija je prilagodila specifičnostima tržišta igara na sreću u Africi, kao i potrebama ovdašnjih klijenata. Generalna ditrektorka kompanije Mozzart Koviljka Lončar kaže da je Mozzart veoma ponosan na širenje svoje mreže na još jedan kontinet:

-Do sada smo potvrdili uspešnost svog poslovnog modela na više tržišta u regionu i Evropi. Posebno nas raduje ulazak na tržište Kenije i to je veliki poslovni izazov za celu našu organizaciju. Afrika je specifično tržište, igrači imaju drugačije navike od naših dosadašnjih korisnika usluga i mi smo sve specifičnosti dobro proučili i uklopili u standarde kompanije. Kenijci su veliki ljubitelji sporta i mi smo tu prepoznali prostor za, nadam se, uspešno plasiranje našeg proizvoda i usluga. Krenuli smo od Najrobija, ali uskoro planiramo širenje i na ostale veće gradove u Keniji – Mombasu, Eldoret, Kisumu i Nakuru. Za sada imamo 50 novih kolega u Keniji, a planiramo da zaposlimo bar 1000.-

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: