Dug unukin, dedi popisuju imovinu, i nisu izuzetak

Imovinu jednog našeg sugrađanina popisaće izvršitelji jer nema da plati 77.000 dinara za neplaćen telefonski račun unuke koja je prijavljena na njegovoj adresi.

Srbija

Izvor: Politika

Ponedeljak, 20.11.2017.

12:13

Dug unukin, dedi popisuju imovinu, i nisu izuzetak
(Foto: Thinkstock)

Izvršitelj će popisati imovinu vlasniku stana, iako dug nije njegov. Dovoljno je da je dužnik prijavljen na njegovoj adresi bilo kao srodnik ili podstanar. Ovakvo pravo javnim izvršiteljima daju važeći propisi koji podrazumevaju da imovina može da se pleni i takozvanom trećem licu.

Ovakvo nešto može da očekuje i čitalac „Politike”, penzioner čija je unuka zbog neplaćenog duga za mobilni telefon dobila rešenje o izvršenju u iznosu od 77.000 dinara. Ona nema svoju imovinu, a prijavljena je na dedinoj adresi. Dok čeka da mu na vrata zakucaju izvršitelji, jedino što mu preostaje jeste ili da plati dug ili da podnese prigovor, ali to neće odložiti popisivanje njegove imovine. Isto bi prošao i stanodavac čiji je podstanar napravio dug.

Čak i pet godina pošto se odselio – ukoliko ga vlasnik stana nije na vreme odjavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: