Vrhunac luksuza i "krvava meri" stižu u BG na vodi

Prvi rezidencijalni apartmani čuvenog hotelskog brenda St. Regis, koji će se nalaziti u Kuli Beograd u okviru "Beograd na vodi" biće otvoreni do 2020. godine

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 18.11.2017.

09:20

Vrhunac luksuza i
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

To je najavio operativni direktor najvećeg svetskog lanca hotela Meriot za Evropu, Satia Anand.

Anand je posetio Beograd kako bi predstavio projekat "The Residences at The St. Regis Belgrade" brendirane apartmane St. Regis, i tom prilikom rekao da će se u Kuli Beograd nalaziti 220 stanova, odnosno, rezidencijalnih jedinica i 190 hotelskih soba ovog brenda.

Hotelski lanac Meriot, kaže Anand, odabrao je Kulu Beograd za dom luksuzne hotelske franšize kao što je St. Regis, a ovaj tip rezidencijalnih stanova će biti prvi takav u Evropi.

"Ovo je moja prva poseta ovom kraju i moram da priznam da sam fasciniran. Cela ova oblast koja se izgrađuje će biti nešto što će obeležiti novi simbol Beograda i za Meriot je veoma uzbudljivo da bude deo te izgradnje i tog velikog projekta u novom centru grada. Za nas je to na neki način vrhunac prisustva u celom regionu i Srbiji", kaže Anand. Rezidencije ovog hotelskog brenda, koji je deo najvećeg svetskog hotelskog lanca Meriot, biće raspoređene od 14. do 39 sprata Kule Beograd.

"Ovaj fantastičan projekat će ponuditi 220 stanova, odnosno rezidencijalnih jedinica i 190 hotelskih soba. St. Regis predstavlja vrhunac luksuza i on će biti prvi po luksuzu u ovom gradu", ističe Anand.

Istorija ovog brenda počinje u Njujorku početkom 20-og veka, a jedan od predstavnika aristokratije toga doba, pukovnik Džon Džejkob Astor IV bio je fasciniran tehnološkim dostignućima tog doba pa je dosao na ideju da neke od njih primeni u hotelu koji bi objedinio luksuz sa modernim tehnickim rešenjima.

Zato je 1904. godine na uglu 55. Ulice i Pete Avenije u Njujorku otvorio prvi St.Regis hotel.

"Poznati smo po najvišem nivou usluge koji uključuje otvaranje sablje šampanjca sabljom, ponoćne večere i čuveni popodnevni čaj, a kao poseban kuriozitet ovog brenda je usluga batlera", ističe Anand.

U hotelu će se, kaže, nalaziti restoran na vrhu zgrade sa panoramskim pogledom, bar, spa centar, bazen, teretana i prostor za sastanke i proslave.

"Ovaj kraj predstavlja mesto gde se susreću istok i zapad, uz fantastično ušće reka i lokalno stanovništvo i stvoriće nove mogućnosti za razvoj grada", kaže Anand objašnjavajući zašto su se odlučili za dolazak baš u Beograd.

On nije mogao da govori o visini ulaganja u ceo projekat, ali kaže da garantuje da će nivo usluge biti "legendaran i na nivou u kom je i u ostatku sveta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: