Preživeli smo Slaviju, na redu Kneza Miloša

Završena je rekonstrukcija i pušten je saobraćaj u Ruzveltovoj, na Slaviji, u Bulevaru oslobođenja, a gradonačelnik Siniša Mali najavljuje nove radove.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.11.2017.

11:03

Preživeli smo Slaviju, na redu Kneza Miloša
Foto: Epa/ANDREJ CUKIC

Mali je najavio za sledeću godinu rekonstrukciju ulica Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Kneza Miloša.

"Beograd sada ima nove, lepe saobraćajnice, infrastrukturu koja je potpuno promenjena", rekao je gradonačelnik za RTS i dodao da je zadovoljan kvalitetom radova, ali i što je sve završeno u predviđenom roku.

Pojašnjava da je ostalo da se urade trotoari u Ruzveltovoj i na Slaviji, jer su od izvođača radova tražili da umesto asfalta stave ploče i da za završetak tih radova imaju petnaestak dana.

"Svaki semafor ima zvučne signale za slepe osobe i to ćemo imati u svim ulicama koje budemo rekonstruisali. Uvedena su i nova autobuska stajališta sa displejima koji pokazuju kada dolaze autobusi. Stajališta su uglavnom ostala ista, osim na Slaviji, gde je stajalište pomereno zbog bolje prohodnosti vozila", pojasnio je gradonačelnik.

Investicioni ciklus u Beogradu je krenuo, kaže gradonačelnik, gradi se gondola koja će povezivati Kalemegdan sa parkom Ušće, koji se obnavlja. On je dodao da je u Beogradu smanjen broj nezaposlenih, da ih je 2013. godine bilo 109.000, a da su danas nezaposlena 88.752 čoveka.

Govoreći o prihvatilištu za decu ulice, Mali je rekao da je pronađen prostor na Zvezdari od 1.400 metara kvadratnih, da su počeli radovi na rekonstrukciji i da će u narednih nekoliko meseci biti završeni.

Beograd je potpisao sporazum o saradnji i sa Unicefom o unapređenju položaja dece, a gradonačelnik kaže da je za poslednje tri godine obezbeđeno 300 ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju.

"Radimo na tome da položaj dece unapredimo maksimalno, kao što brinemo o najstarijim sugrađanima. Videli ste uspeh sa senior karticama, gde je više od 70.000 penzionera već potpisalo i pristupilo klubu senior kartica", naglasio je on.

Govoreći o poseti Argentini i tome što će Centralni park u glavnom gradu te zemlje poneti ime Srbija, on je rekao da Beograd nikada nije bio aktivniji i da je nedavno potpisan sporazum o saradnji sa Sarajevom, zatim sa glavnim gradovima Južne Koreje i Maroka, kao i da je obnovljen sporazum o saradnji sa Moskvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: