"Lakše kroz Slaviju, nema zebri, stajališta..."

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da su, posle 180 dana od početka radova, jutros otvoreni za saobraćaj Trg Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.11.2017.

08:39

Foto: Grad Beograd

“Znali smo da će rekonstrukcija izazvati promene u saobraćaju, jer svaka obnova u Beogradu menja uobičajen način života. Trudili smo se da uradimo u najbržem mogućem roku”, kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radovi su urađeni temeljno i ozbiljno, promenjene su sve instalacije, napravljena je nova traka u Bulevaru.

“Slavija je protočnija, pešački prelazi nisu više na samoj Slaviji, kao ni stanice, ulazak u sam kružni tok će biti protočniji, neće biti zaustavljanja vozila. U Ruzveltovoj je urađena biciklistička staza, kao i u Bulevaru oslobođenja”, rekao je on.

Vesić je istakao da je sve urađeno po standardima i dodao da građani mogu već danas da vide da imaju bolji saobraćaj, ulice su protočnije i izgledaju onako kako bi trebalo da izgledaju.

“Još jednom se izvinjavam građanima, ali Beograd decenijama niko nije sređivao, vapi da se uređuje. Nastavićemo uređenje rekonstrukcijom Kneza Miloša, Trga republike, četiri podzemne garaže”, naveo je Vesić.

“Naš grad zaslužuje da se uredi, imamo novca, imamo vlast, fasade, ulice, da Beograd bude prava moderna prestonica”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: