Odbrojavanje: Od 4h potpuno nova Slavija

Nakon radova koji su trajali gotovo pet meseci, 16. novembra u 4 sata ujutru biće pušten saobraćaj u Ruzveltovoj ulici, Bulevaru oslobođenja i na Trgu Slavija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2017.

13:47

Odbrojavanje: Od 4h potpuno nova Slavija
Foto: Beobuild

Saobraćajnice će nakon rekonstrukcije biti funkcionalnije i bezbednije, pa se strpljenje Beograđana zbog velikih zastoja i gužvi isplatilo.

Pešački prelazi su pomereni, pa će veće rastojanje obezbediti rasterećenje saobraćaja, a nove iscrtane zebre su bezbednije. Najdalje je premeštena "zebra" u Ulici kralja Milana, a radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju ovaj pešački prelaz dobio je i semafor.

Fontana na Slaviji je nakon četiri meseca pauze ponovo u funkciji, samo što su vodeni skokovi niski i bez pratnje muzičkih ili svetlosnih elemenata.

Sa puštanjem saobraćaja u ovim ulicama i fontana će opet raditi u punom sjaju.

Podsetimo, radovi na rekonstrukciji Trga Slavija i Bulevara oslobođenja trebalo je, prema prvim najavama, da budu završeni 22. oktobra.

Uređenje Slavije je, pored rekonstrukcije saobraćajnice, podrazumevalo i uređenje prostora ispred zgrade Narodne banke Srbije, a uređeni plato će predstavljati svojevrstan vidikovac ka novoizgrađenoj fontani u centru kružnog toka.

Naredne godine u Beogradu se očekuju "veliki radovi", poput rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, Trga republike, četiri garaže, ceo potez od Ruzveltove ulice do Ulice cara Dušana, 27. marta, Kraljice Marije, kao i Džordža Vašingtona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: