Kina razočarala i povukla berze

Svetske berze danas uglavnom beleže gubitke, dok investitori prate razvoj s najavljenom poreskom reformom u SAD i razmatraju slabe rezultate proizvodnje u Kini.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 14.11.2017.

19:53

Kina razočarala i povukla berze
Foto: Thinkstock

Nemački indeks DAX je u padu od 0,2 odsto, francuski CAC 40 od 0,4 odsto, dok je britanski FTSE 100 u plus 0,1 odsto.

Na istoku je japanski Nikei 225 bez promena, južnokorejski Kospi je pao 0,2 odsto, hongkonški Hang Seng 0,1 odsto, a Šangajski kompozitni indeks 0,5 odsto. Australijski S&P/ASX 200 je pao 0,9 odsto.

Podaci o rastu u Italiji i Nemačkoj su pozitivni s ubrzanjem kvartalnog rasta na 0,8 odsto, posle 0,6 prethodnog tromesečja, ali su novi podaci u Kini razočaravajući, navodi Asošijetid pres. Rast u dotatnoj vrednosti proizvodnje u industriji Kine je u prvih 10 meseci godine povećana na 5,8 odsto, dok je u prvih devet meseci bio šest odsto.

Sudbina poreske reforme u SAD je i dalje neizvesna. Predloženo je znatno smanjenje korporativnih poreza, udvostručenje standardnih odbitaka koje koristi većina Amerikanca i ukidanje ili smanjenje nekih poreza. Republikanci u Senatu i Predstavničkom domu su predložili različite verzije poreske reforme i ostaje da se vidi kako će one biti usaglašene.

Cene nafte su u padu. Vrednost referentne američke nafte pala je za 0,46 odsto na 56,5 dolara po barelu, dok je cena nafte Brent pala za 0,54 odsto na 62,82 dolara po barelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: