"Sarajevo-BG kroz ovu regiju, uz Koridor 11"

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin podržao je stav da trasa budućeg autoputa Sarajevo - Beograd prođe kroz region Goražde i Višegrad

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.11.2017.

18:02

Foto: Thinkstock

Na taj način bi se auto-put vezao za Koridor 11.

Time bi se uvažile potrebe za ravnomeran razvoj tog nerazvijenog područja, naveo je Ugljanin, a saopštilo Bošnjačko nacionalno veće.

Kako je saopšteno, u Goraždu je održan sastanak povodom predloga trase autoputa Sarajevo - Beograd, koji su organizovali premijer Bosansko-podrinskog kantona Goražde i gradonačelnik Grada Goražde.

"Mora se odmah pristupiti izradi studija i projekata za trasu autoputa Beograd - Sarajevo preko Goražda i svi treba da se aktiviraju da autoput prođe kroz ovu regiju. Realizovanjem projekta ove trase autoputa stvaraju se bolji uslovi za održivi razvoj ovog nedovoljno razvijenog područja", rekao je Ugljanin, a navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: